De naam Niuruq komt uit het Inupiat, de taal van de Mahlemuts, een eskimostam die leeft in de Kotzebue-regio in Alaska.

 

Vrij vertaald betekent Niuruq: "Als de zon weer gaat schijnen".  Voor ons staat het symbool voor het herstel van Ron na zijn zware ongeval in 2008. Daarnaast verwijst het naar de start van een nieuwe dag, nieuw leven.

 

Onze kennel is FCI-geregistreerd. Ron heeft verschillende opleidingen en trainingen afgerond op kynologisch gebied, waaronder Kynologische kennis 1, Kynologische kennis 2 en exterieur- en bewegingsleer. Tevens heeft Ron bestuursfuncties bekleed bij de stichting Hokazo, het dierenasiel en de dierenambulance van de regio Uden-Meijerijstad en de Alaska Malamute Club Nederland. Momenteel is hij bestuurslid bij Arctica, een rasvereniging in oprichting voor oorspronkelijke Noord-Amerikaanse en Russische rassen.

 

Bij het fokken van Malamutes doen we onze uiterste best om rastypische honden te fokken waarbij we zorgvuldig letten op gezondheid, gedrag en het vermogen van de ouderdieren om in staat te zijn hun oorspronkelijke (werk)taak uit te voeren. De ras-standaard is te vinden op:

 

www.amcn.nl/het-ras/standaard/ 

 

Gezondheid is voor ons een belangrijk item. We testen de ouderdieren omdat we vinden dat het noodzakelijk is voor de gezondheid van het ras op de lange termijn en voor de baasjes van onze puppy's op de korte termijn. Het fokken van gezonde honden voelen we als een grote verantwoordelijkheid en is voor ons meer dan het alleen voldoen aan regeltjes van de raad van beheer of rasvereniging. Testresultaten van reu en teef zijn voor geïnteresseerden altijd in te zien. De puppies groeien bij ons in huis op, krijgen hun entingen, DNA-registratie, hondenpaspoort en stamboom en worden optimaal gesocialiseerd zodat ze met een uitstekende sociale basis naar hun nieuwe baasjes kunnen vertrekken.

 

Heb je een sportieve lifestyle en kun je de hond een stabiele leefomgeving bieden? Heb je voldoende tijd? Heb je het juiste karakter en de juiste instelling om je malamute een hondenleven lang dagelijks de broodnodige aandacht te geven? En zou je graag een puppy willen met een heel bijzondere stamboom? Dan horen we graag van je! 

 

Ron en Karien

info@niuruq.nl

06-37116112 (Ron)